dinsdag 03 november 2015

Warmtepompboiler doet je verbruik fors dalen

Warmtepompboiler doet je verbruik fors dalen

Elektrische boiler verbruikt tot 2.500 kilowattuur per jaar

Bij een elektrische boiler wordt in een groot waterreservoir het water opgewarmd door een directe elektrische weerstand. Zo’n elektrische weerstand is vrij krachtig, en het verbruik van zo’n elektrische boiler kan dan ook makkelijk tussen de 2.000 kWh en de 2.500 kWh liggen. En dat betekent al gauw tussen de 460 en 600 euro per jaar.

Hoe werkt een warmtepompboiler? 

Bij een warmtepompboiler is het systeem even simpel als geniaal. Er wordt warme lucht uit de (kelder)ruimte gezogen waarmee het koude water opgewarmd wordt in een boilervat. Vervolgens ‘blaast’ de warmtepomp de afgekoelde lucht opnieuw uit. Die koude lucht kan je makkelijk hergebruiken om een voedingsruimte lekker fris mee te houden. 

“Een warmtepompboiler verbruikt tot driemaal minder dan de klassieke elektrische boiler en valt daardoor erg voordelig uit.” Test Aankoop

Vervang je elektrische boiler door een warmtepompboiler

Goed nieuws. Een elektrische boiler vervangen door een warmtepompboiler is zo gebeurd. Een warmtepompboiler neemt quasi dezelfde ruimte in als je oude elektrische boiler. Hierdoor wordt de impact van de werken in de woning minimaal.

Hoeveel kost een warmtepompboiler?

Voor een warmtepompboiler mag je al snel rekenen tussen de 2.500 en 3.500 euro aankoopprijs. En je besparing? Wel, terugverdientijden van minder dan 8 jaar en lager zijn niet uit de lucht gegrepen. En voor hetzelfde verbruik aan warm water heb je maar een derde meer nodig aan stroom. Je bespaart al snel tussen de 306 euro en 400 euro per jaar.

Geschikt voor jou?

Wil je weten of een warmtepompboiler een geschikte energieoplossing is voor je woning of je verbruik? We komen graag even langs om je situatie persoonlijk te bespreken. Neem hier contact op met je energieadviseur.