dinsdag 06 november 2018

Uitbreiding duurzaam wagenpark EcoPuur

Uitbreiding duurzaam wagenpark EcoPuur

Werknemers van EcoPuur/Durabrik kunnen sinds vorig jaar ook kiezen voor een elektrische wagen of een wagen op CNG (aardgas). In 2017 werden er 3 e-Golfs in gebruik genomen. Afgelopen week kwamen daar 4 Nissan Leafs bij.

Elektrische wagens in Vlaanderen*

In 2017 zijn er in Vlaanderen 1978 elektrische voortuigen ingeschreven. Dat komt neer op 0,61% van de totale nieuwe inschrijvingen. In het totaal reden er eind 2017 in Vlaanderen 5547 elektrische wagens rond, waarvan 1050 in bedrijven. Op 1 september 2018 waren dat er al 6834, goed voor 0,19% van het totaal aantal wagens dat in Vlaanderen rondrijdt.

Duurzame mobiliteit binnen Durabrik en EcoPuur

Met de komst van de 4 nieuwe Nissan Leafs is 7,3% van het wagenpark van het bouwbedrijf ondertussen elektrisch. Opvallend hoger dus dan de globale cijfers van Vlaanderen. Naast de 7 elektrische wagens, rijden er bij Durabrik op dit moment ook 5 wagens op CNG rond en zijn er nog 8 besteld. Goed voor 13,5% van het totaal. Globaal in Vlaanderen bedraagt dit cijfer 0,66%. Ook hier doet het bouwbedrijf het beduidend beter.

Durabrik beloont medewerkers die kiezen voor een duurzame wagen met een extra duurzaamheidsbudget dat ze kunnen besteden aan o.a. zonnepanelen, een extra troef voor wie elektrisch rijdt.

Steven Vanden Brande, energie-adviseur bij EcoPuur, legt uit: “Bedrijven of gezinnen met zonnepanelen creëren in periodes van volle zon vaak een overschot aan elektriciteit dat ze op het net moeten injecteren en dus verliezen. Dit overschot kunnen ze natuurlijk wel gebruiken om de batterij van een elektrische wagen op te laden. En bovendien rijdt een elektrische wagen op zonnestroom nog goedkoper.”

 

*Bron: http://www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/cijfers-en-statistieken-0 (05/11/2018)