donderdag 01 november 2012

Smart met de Pellematic Smart

Smart met de Pellematic Smart

We blijven er op hameren: met de toenemende druk op het milieu maar ook op je portemonnee is het broodnodig te investeren in energiezuinige technieken. Een gegarandeerd rendement op lange termijn! Energietechnieken die verschillende disciplines bundelen zijn daarbij de ideale assist. De Pellematic Smart van Ökofen combineert verwarmingsondersteuning met sanitair comfort. Het is een ketel die speciaal ontwikkeld werd voor laagenergie-woningen of passiefhuizen met een zeer geringe warmtebehoefte. De Smart heeft een heel beperkt vermogen (van 4 tot 8kW) en biedt de gebruiker - ondanks dit kleine vermogen - toch een heel groot sanitair comfort door het geïntegreerde (zonne)vat van 600liter.

Een condenserende pelletbrander warmt het sanitair warm water rechtstreeks op en gebruikt de warmte uit de latente rookgassen om een nog hogere efficiëntie te bereiken. De Pellematic Smart kent hiermee een werkingsgraad van 106% en een brandstofbesparing tot 15%. Het maakt deze techniek uiterst geschikt voor laagenergie- of passiefwoningen. De Pellematic Smart is verkrijgbaar in versies van 3,9kW, 5,9kW of 7,8kW. Hij kan bevoorraad worden met pellets via een voorraadruimte of textielsilo waarbij de pellets aangezogen worden. Op deze manier kan de voorraad tot 20m verwijderd zijn van de Pellematic Smart. Om ruimte en budget te besparen, kan er ook geopteerd worden voor bijvulling met de hand.

Ook voor grotere vermogens biedt Ökofen oplossingen aan. Voor meer info helpen we je graag verder!

Enkele van de voordelen van de Pellematic Smart zijn o.a:

Pelletverwarming, buffervat en hydrauliek in één

Optimale koppeling voor de combinatie met een thermische zonne-installatie. De combinatie met zonnepanelen kan ook achteraf ingebouwd worden.

Hygiënische warmwaterbereiding en voorgeïnstalleerde verdeler voor verwarmingskringen

Standaard met condensatietechniek, waardoor tot 15% brandstofbesparing kan gerealiseerd worden

Zeer compact: op 1,5 m² staat het volledige systeem

Flexibel inzetbaar

Luchtdichte verbrandingskamer, dus compatibel met balansventilatie

Automatische ascomprimering en reiniging van de warmtewisselaar

Het ledigen van de aslade en het onderhoud dient slechts één keer per jaar te gebeuren.

 

Meer info op de website van Ökofen