donderdag 24 april 2014

Roadies - Dag 3 - Ik gaf hem een spiekbriefje mee

Roadies - Dag 3 - Ik gaf hem een spiekbriefje mee

Voor alle zekerheid heb ik het hem maar liefst vier keer getoond. Zelfs deze morgen in de auto was het als een mondeling examen: ik wilde weten hoe hij het ging aanpakken. Net voor hij begon heb ik hem nog een spiekbriefje met de juiste maten afgegeven.

“Hoe hang je een urinoir op?” moet Brecht zijn eerste gedacht geweest zijn toen hij hier enkele dagen geleden begon. Vergeet niet dat zo’n porseleinen urinoir ongeveer evenveel weegt als een gewone toilet. Belangrijk was de positie; de urinoir moet waterpas hangen en op dezelfde hoogte als de andere twee. In het midden van de urinoir zitten twee bevestigingspunten. Achter de tegels zit een houten constructie om de urinoir aan op te hangen. Brecht heeft zelf die gaten in de tegels geboord. En dat heeft hij prima gedaan!

Achteraf leek hij me heel tevreden over zijn prestatie. En terecht. Hij is geboeid door duurzame energietechnieken zoals regenwaterrecuperatie en zonnecollectoren, maar had – naar eigen zeggen - iets te weinig geduld voor de sanitaire afwerking. Daar komt inderdaad heel wat bijkijken.

Een goede vakman die moet wat handig zijn en materialenkennis. Al de rest komt wel vanzelf.

Het was een fijne samenwerking. Ik wens Brecht veel succes in zijn volgende job!

Take care Roadie!

Hans.