dinsdag 22 april 2014

Roadies - Dag 1 - We zijn er meteen ingevlogen

Roadies - Dag 1 - We zijn er meteen ingevlogen

“We zijn er meteen ingevlogen”

Dinsdag was het Brechts eerste dag bij Ecopuur. Hij is meteen duurzaam gestart want hij kwam met de fiets van Zomergem naar Nevele, toch een dikke 10 kilometer. En mooi op tijd aangekomen! Rond 06:40 uur hebben we hem gesignaleerd in de buurt van ons magazijn.

Mijn eerste indruk van Brecht?

Een aangename vlotte jongen. Hij was onder de indruk van onze duurzame loods De Pit en toonde veel interesse in duurzame energietechnieken. Zo toonde ik hoe douchewater opgewarmd werd door de zon via zonnecollectoren. Na een korte kennismaking zijn we vertrokken naar de loods van Natuurpunt in Gentbrugge.

Daar heb ik hem ook meteen aan het werk gesteld: een stelling plaatsen, mee het dak op om een zonneboiler te installeren en gaten in houten wand gemaakt voor de solar leidingen. Tegen donderdag moet hij het zelf kunnen hé!

Toegegeven, vooraf had ik toch wat twijfels. Zal ik wel kunnen doorwerken met zo’n tv-ploeg erbij? Of ga ik niet te zenuwachtig zijn? Maar alles is heel vlot verlopen. Ook de cameramensen stelden me meteen op m’n gemak.

De interesse bij Brecht is er zeker, of hij ook technische bagage heeft zal de komende dagen blijken. 

Morgen installeren we toiletten, douchebakken en urinoirs.

Ik kijk ernaar uit!

Hans