woensdag 12 november 2014

Premies worden afgebouwd: investeer vandaag in isolatie en betere beglazing

Premies worden afgebouwd: investeer vandaag in isolatie en betere beglazing

De beleidsnota van minister Turtelboom – de nieuwe minister van Energie – is duidelijk: De steunmaatregelen voor groene energie worden grondig hervormd. De focus blijft wel op hernieuwbare energie, maar de steun is te duur. Het nieuwe subsidiesysteem voor isolatie en betere beglazing zal zich vooral richten naar mensen met een laag inkomen.

De prioriteit voor deze regeerperiode is het inzetten op energie-efficiëntie. - Beleidsnota, Minister van Energie Annemie Turtelboom

Isoleer vandaag om ten volle van de premie te genieten.

Met de oproep om de isolatiepremies af te bouwen wil de minister een schokeffect creëren. “We willen de mensen motiveren om nu de isolatie te plaatsen door hen te prikkelen. Immers, de premies zullen in de toekomst afgebouwd worden. De premie van dakisolatie is op een jaar fel gedaald: Op 2 jaar tijd met 37%.”

We willen de mensen motiveren om nu de isolatie te plaatsen door hen te prikkelen met de afname van premies. - Annemie Turtelboom

De overheid voorziet nu subsidie voor

  • Buitenmuurisolatie: 15 EUR/m2
  • Spouwmuurisolatie: 6 EUR/ m2
  • Dakisolatie: 6 – 7- 8 EUR/ m2
  • Beglazing: 12 EUR/ m2

Bekijk hier hoeveel de premie bedraagt voor isolatie en dakisolatie.
Bekijk hier hoeveel de premie bedraagt voor glas en schrijnwerk.

Buitenschil isoleren om energie te besparen

Het de bedoeling om met deze oproep de komende maanden de Vlamingen wakker te schudden om alsnog te investeren in isolatie of betere beglazing. De buitenschil van uw woning isoleren blijft een van de meest efficiënte vormen om energie te besparen. Een goed geïsoleerde buitenmuur verhoogt het wooncomfort en dat merk je vooral op je lagere energiefactuur.

Sinds de bekendmaking zijn er vier keer meer aanvragen voor dakisolatie. Wij willen enkel de mensen aanporren. Doe het nu en wacht niet. - Annemie Turtelboom

Superisolerend glas zonder schrijnwerk te vervangen

Ook de evolutie van glas heeft de laatste jaren niet stilgestaan. Het huidige driedubbelglas of superisolerend glas isoleert 2 tot 3 keer meer dan gewoon dubbel glas. Bovendien houdt isolerend glas ook beter geluid tegen, interessant voor wie in de stad woont of dichtbij een drukke steenweg. Je hoeft ook niet het volledige buitenschrijnwerk te vervangen om je glas te vervangen. Vraag raad aan je EcoPuur energie-aannemer.

EcoPuur helpt je verder

Wil jij nog dit jaar isoleren of investeren in betere beglazing? Laat het ons vandaag weten en wij zorgen ervoor dat je nog maximaal kan genieten van de huidige premies.