zaterdag 13 april 2019

Hydraloop wint Innovation Award voor Circulariteit

Hydraloop wint Innovation Award voor Circulariteit

Op 10 april vond de Rabobank Innovation Challenge plaats. Daarbij kon de Hydraloop de award in de categorie circulariteit in de wacht slepen! Rabobank wil met deze award de verduurzaming en technologische innovaties in de bouwsector stimuleren.

Wat is en doet Hydraloop nu eigenlijk?

Het Hydraloop systeem is een bekroond en gecertificeerd grijswaterrecycling systeem dat bad-, douche- en wasmachinewater opvangt en reinigt voor hergebruik. Dit water is schoon, helder en veilig en voldoet aan de hoogste internationale normen. Hiermee kunnen de toiletten gespoeld en de wasmachine gedraaid worden, en er is water over voor tuin. Met een Hydraloop systeem bespaar je tot 45% leidingwater, verminder je 45% riooluitstoot, bespaart een gezin van 4 personen 600 kWh/jaar energie en vermindert de CO2 uitstoot met 6,3%.. Geen verlies aan persoonlijk comfort, maar wel een duurzame bijdrage aan de wereld.

Wil je meer weten over Hydraloop? Neem dan zeker een kijkje op: https://www.ecopuur.be/energietechnieken/waterrecyclage.
Nog vragen? Contacteer ons via info@ecopuur.be

 


Waarom?

Red de aarde en bespaar geld

Als je 85% van je water recyclet, red je niet alleen de aarde, maar spaar je ook geld uit. Douche-, bad- en wasmachinewater is goed voor 60% van al ons afvalwater dat in de riolering wordt geloosd, maar het is perfect  voor intern hergebruik en recycling. In plaats van het te verliezen, kun je het met een Hydraloop hergebruiken!