woensdag 03 december 2014

Hogeschool Vives krijgt elektrische wagen van EcoPuur

Hogeschool Vives krijgt elektrische wagen van EcoPuur

Als innovator in de sector investeerden we enkele jaren geleden in de Th!nk City. Intussen is de markt pijlsnel geëvolueerd en heeft ook de Th!nk City zijn diensten bewezen. Om die waardevolle technologie achter die elektrische auto niet verloren te laten gaan, schenkt EcoPuur een exemplaar aan de Hogeschool VIVES campus Kortrijk.

“We betaalden ooit 28.000 euro voor de Th!nk City maar we zijn nu tevreden dat studenten autotechnologie zich in de praktijk kunnen verdiepen in hybride en elektrische aandrijftechnologieën. Op die manier zal de Th!nk City dienen als didactisch materiaal voor de studenten. Duurzame vormen van mobiliteit is uiteindelijk de weg die we moeten uitgaan.” - Piet Verbelen, CEO van EcoPuur

Vives investeert in gloednieuw autotechnologiecentrum

Hogeschool VIVES beschikt sinds september 2013 op campus Kortrijk over een gloednieuw autotechnologiecentrum.

“Elektrische en hybride aandrijftechnieken worden steeds belangrijker in onze leerlijn. Zoals bijvoorbeeld onze simulatieritten op een 4-wiel vermogenbank met elektrische en hybride voertuigen. De Th!nk City van EcoPuur is een enorme meerwaarde voor de studenten om in de praktijk te ontdekken hoe die duurzame technologie precies werkt”, aldus Ruben Borremans – opleidingshoofd autotechnologie.

Eerste elektrische auto in Europa

De Th!nk City was een van de eerste elektrische auto’s die in Europa een typegoedkeuring kreeg. Maar ondanks de veelbelovende techniek en de verhoogde actieradius bleef De Th!nk City onder de verwachtingen. In 2011 ging het Noorse bedrijf failliet en werd de productie stopgezet.