vrijdag 01 februari 2013

Het licht, maximaal benut

Het licht, maximaal benut

Als het aankomt op innovatieve technologiën scoort België zeker niet slecht. Zo haalde het Gentse Econation onlangs nog de tweede prijs op de World Energy Summit met hun LightCatcher. Het LightCatcher Light Energy-concept maakt gebruik van slim daglicht dat het binnenhaalt via LightCatcher-lichtkoepels. Zelf hebben we er 10 geïnstalleerd op het dak van ons magazijn.

De LightCatcher, bekroond als ‘Best Beschikbare Technologie’ met de garantie van meest efficiënt daglichtsysteem, is een intelligente lichtkoepel die het binnenvallend daglicht op elk moment van de dag versterkt, filtert en optimaliseert. Sensorentechnologie en een gemotoriseerde spiegel zorgen dat u maximaal licht binnenhaalt dat vervolgens van zijn warmte ontdaan wordt en diffuus naar uw vloer gebracht wordt. Zo krijgt u het licht altijd waar u wil, zonder verblinding, zonder warmteontwikkeling, netjes verspreid en altijd met een aangename tint. De LightCatcher combineert het beste van twee werelden: alle voordelen en kleuren van daglicht, maar zodanig gefilterd en vanaf vaste lichtbronnen over de vloer verspreid dat het licht binnenkomt als ware het kunstlicht.

Wind Wijzelf hebben 10 lichtkoepels geïnstalleerd op het dak van ons magazijn. Het zonlicht wordt hiermee maximaal binnen verspreid maar wijzigt niet met de veranderende stand van de zon. De lichtverdeling blijft gelijk, het centraal lichtpunt valt altijd vlak onder de lichtkoepel. Het daglicht is ook UV-gefilterd. In totaal heeft de LightCatcher vier UV-beschermingslagen: twee op de koepel, en één per lensniveau.

Hebt u zelf interesse in een dergelijk systeem bij u thuis of op uw bedrijf, neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wij geven u de nodige info en bekijken uw persoonlijke situatie.

Meer info op de website van Econation