maandag 21 april 2014

EcoPuur verwelkomt Roadies

EcoPuur verwelkomt Roadies

maandag 21 april

“Benieuwd naar wat komen gaat. Ligt mijn haar goed?”

“Oei, komen ze van televisie?” Dat was mijn eerste reactie toen ik hoorde dat Brecht van Iedereen Beroemd een week lang onze nieuwe collega bij Ecopuur wordt.

We gaan elkaar voor het eerst ontmoeten op dinsdagochtend in ons magazijn De Pit te Nevele. Na een korte kennismaking maken we de camionette klaar en vertrekken we naar de nieuwe Klimaatloods van Natuurpunt in Gentbrugge. Daar hebben vorige week de balansventilatie afgewerkt, deze week werken we verder aan het sanitair: lavabo’s en urinoirs installeren.

En Brecht? Die neem ik wel onder mijn hoede en toon hoe alles in zijn werk gaat. Bedoeling is dat hij zelf aan de slag gaat. Tegen einde van de week moet hij immers zelfstandig een urinoir kunnen installeren. Ik zou niet graag hebben dat hij scheef hangt.

Het is op voorhand moeilijk in te schatten hoe snel Brecht dingen oppakt. Als hij het graag doet en er zit een vakman in hem, mag hij altijd blijven. Het is niet evident om technisch personeel te vinden. Wat de job zo moeilijk maakt? Er komt meer bij kijken dan enkel leidingen leggen. Even cruciaal is inzicht om sanitaire vraagstukken op te lossen, materiaalkennis, handig zijn, …

Na dag 1 zal ik wel kunnen zeggen wat voor vlees ik met Brecht in de kuip heb. Ik ben van nature een optimist, dus ga ervan uit dat alles wel goed komt.

En voor de rest? Mijn haar zal gekamd zijn voor de camera. Laat Brecht maar komen!

Energieke groeten,

Hans