maandag 03 april 2017

De zonnekaart doet consumenten het licht zien

De zonnekaart doet consumenten het licht zien

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en het Vlaams Energieagentschap hebben een zonnekaart ontwikkeld. Deze zonnekaart brengt glashelder in beeld hoe goed jouw dak zonlicht opvangt. Zonlicht dat, via zonnepanelen of een zonneboiler, groene energie levert. De website vertelt je hoe geschikt jouw dak is en hoe snel je de investering terugverdient. Met als doel om mensen én bedrijven over de streep te trekken. Omdat groene energie de toekomst is!

De zonnekaart… en je twijfels smelten als sneeuw voor de zon

Heb je interesse in zonnepanelen, maar weet je niet zeker of die bij jou ook genoeg zouden opbrengen? Je bent niet alleen! Enkele uren na de lancering ging de website al plat. Te veel bezoekers wilden tegelijkertijd uitzoeken wat zonnepanelen voor hen kunnen opbrengen. Intussen werkt de website gelukkig terug. Kijk dus rustig even na of jouw dak rendabel kan zijn.

“Op dit moment hebben 1 op 8 Vlaamse woningen zonnepanelen. Nochtans is de meerderheid van de Vlaamse daken geschikt voor een rendabele zonne-installatie.”

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

 

Grondige analyse van meer dan 2 miljoen daken

Het Vlaams Energieagentschap onderzocht, samen met het KMI, enkele cruciale factoren die de rendabiliteit van een dak bepalen. Ze screenden zowel de oppervlakte, de oriëntatie als de helling van meer dan 2 miljoen daken. Elk dak kreeg op die manier een score. ‘Op dit moment hebben 1 op 8 Vlaamse woningen zonnepanelen. Nochtans is de meerderheid van de Vlaamse daken geschikt voor een rendabele zonne-installatie’, aldus Tommelein.

EcoPuur gooit expertise in de strijd

EcoPuur juicht de zonnekaart toe. Maar voegt eraan toe dat persoonlijk advies bij de berekening cruciaal is om een optimale installatie te hebben. De website baseert alle berekeningen op een kostprijs van 1.400 euro per kWp, inclusief de installatie van de zonnepanelen. Het spreekt voor zich dat er hier nog variabelen spelen als type zonnepaneel, bekabeling, service en opvolging, …

EcoPuur bezorgt je graag een offerte op maat. Dankzij onze expertise kunnen we in veel gevallen een scherpere prijs voorstellen. Vraag advies, en wie weet kan je dus zomaar je zonnepanelen nog sneller terug verdienen.

Bel ons op 09/330 87 20 of vul hier je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact op.