donderdag 24 september 2015

Alle woningen in Vlaanderen energiezuinig tegen 2050

Alle woningen in Vlaanderen energiezuinig tegen 2050

Te hoge energiefactuur

Vlaanderen is vol gebouwd met slecht geïsoleerde woningen, zonder isolatie of dubbel glas. De eigenaars of huurders van deze huizen betalen dus een peperdure rekening voor gas en elektriciteit. De Vlaamse regering wil daar nu verandering in brengen met het zogenaamde 'stappenplan voor renovatie'. Dat hulpmiddel zal je precies vertellen welke renovaties nodig zijn om het energieverbruik van je woning te doen dalen.

Wat is het verbruik van mijn woning?

Bij de verkoop van een huis of appartement krijg je altijd een EPC certificaat. In dat document staat er o.a.. hoeveel energie de woning verbruikt. Daar wordt ook in vermeld welke verbeteringen je zou kunnen aanbrengen om het EPC te doen dalen, maar er wordt geen advies gegeven welke voor jou de beste oplossing is.

Welke verbouwingen zijn noodzakelijk?

Het stappenplan is een goede leidraad om op een efficiënte manier de woning te verbouwen. Je krijgt eigenlijk te horen welke werken er moeten worden uitgevoerd om het E-peil van de woning maximaal op E60 te brengen.

Energierenovaties zijn een slimme investering

Elke woning is anders. Het is ook moeilijk om overal lukraak offertes te beginnen vragen. Wij bieden alle duurzame energietechnieken aan, van A tot Z. Wil je het stappenplan met ons overlopen en te weten komen welke inspanningen bij jou moeten geleverd worden? Stel dan je vraag aan onze energieadviseur.