Hoe gaan we te werk?


1. Onze energieadviseur komt bij je langs of jij komt je plannen bij ons bespreken. Samen overloop je de verschillende technieken en producten. Onze zonnepanelen zijn zeer betrouwbaar en hebben een langere levensduur dan conventionele PV panelen.

2. Bij renovatie hebben de panelen weinig impact op de bestaande technische installatie. Onze energie-expert bekijkt de elektrische kast, het dakvlak en het traject voor de kabels.

3. Het huidige verbruik wordt ook onderzocht. Op basis van al deze gegevens maken we een voorstel op.

4. Wie een nieuwe woning bouwt, kan de plannen met de energie-adviseur overlopen. Hij geeft advies en kijkt of de voorgestelde energietechnieken bouwtechnisch haalbaar zijn.

RESCERT


Certificaat van Bekwaamheid

RESCERT

Het Vlaamse Gewest, het Waalse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest hebben een geharmoniseerd systeem opgezet dat gericht is op het opleiden en de certificatie van betrouwbare en kwaliteitsvolle installateurs. EcoPuur behaalde dit certificaat van bekwaamheid. Meer info op de website van RESCERT.

Onze merken


Onze merken

Omdat er heel veel verschillende merken op de markt zijn en niet alle panelen even kwalitatief zijn, werken we o.a. nauw samen met SunPower, Bauer en JA solar.
 
Ook voor onze omvormers kiezen we voor merken met een hoog rendement. Zowel marktleider SMA, kwaliteit van Duitse bodem, als SolarEdge, dat elk paneel afzonderlijk kan monitoren, zijn fel begeerd.
 
Onze energieadviseur bespreekt met jou welke zonnepanelen en omvormer jou een optimaal rendement garanderen.

Hoe werken zonnepanelen?


Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit.

Een zonnecel is een dun plaatje van silicium met een negatieve lading aan de bovenzijde en een positieve lading onderaan. De negatieve lading ontstaat op het oppervlak wanneer er licht op valt.

Elektronen bewegen zich tussen de 2 zijden van de cel. Deze beweging vormt gelijkstroomelektriciteit, die door de metalen vingers op de cel afgevoerd worden naar een kabel die verbonden is met een omvormer. Deze zet de gelijkstroom om in wisselstroom.

Een energieteller meet je verbruik

De gelijkstroomelektriciteit die door de zon wordt opgewekt, wordt via de omvormer omgezet naar wisselstroom die bruikbaar is in huis. Het systeem wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en een energieteller meet de hoeveelheid elektriciteit die wordt gegenereerd.

Wanneer de panelen niet voldoende elektriciteit opwekken, wordt de overige elektriciteit van het net gehaald. Als ze echter meer leveren dan nodig zal de energieteller terugdraaien.

Monokristallijn of polykristallijn

De zonnecellen in photovoltaïsche panelen kunnen monokristallijn of polykristallijn zijn. Het verschil zit in de samenstelling en productie van de kristallen.

Monokristallijne cellen bestaan uit kristallen die gesmolten en gesneden zijn uit één enkele cilinder silicium. Polykristallijne cellen kennen een andere, eenvoudigere productietechniek. Ze bestaan uit verschillende kristallen die samengesmolten zijn tot 1 cel en worden dus eerst gegoten en dan pas gezaagd.

Welk type zonnepanelen jou een optimaal rendement garanderen, kan je bespreken met onze energieadviseur. Hij geeft je onafhankelijk en vrijblijvend advies.