Wat is het Tier-1 label voor zonnepanelen of paneelproducenten?

Wat is het Tier-1 label voor zonnepanelen of paneelproducenten?

Het Tier label is geen kwaliteitslabel dat van toepassing is op de zonnepanelen, wel is het een label dat toegekend wordt aan het bedrijf dat zonnepanelen produceert.

De Tier-vermelding is een indicatie voor de financiële gezondheid van een bedrijf, deze term komt uit de bankwereld, en illustreert de capaciteit die een commerciële organisatie heeft om eventuele (handels) verliezen te compenseren met directe beschikbaar eigen vermogen.

Het Tier-1 label is de hoogste score die een bedrijf kan halen, en illustreert dus dat dergelijke bedrijven financieel zeer gezond zijn.

Voor zonnepanelen betekent dit dat de gegeven technische garanties op panelen (die vaak meerdere decennia overspannen) met grotere zekerheid zullen kunnen uitgewonnen worden, enerzijds omdat het bedrijf financieel gezonder is, en anderzijds gezien het waarschijnlijker is dat het bedrijf nog zal bestaan na meerdere tientallen jaren.

De JA-solar en ook de SUNPOWER panelen @ecopuur beschikken over een dergelijk Tier-1 label, om maximale zekerheid te kunnen bieden aan onze klanten.

Meer weten over onze zonnepanelen? www.ecopuur.be/zonnepanelen

 

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen