Een nieuwe auto kiezen...

Een nieuwe auto kiezen...

Een nieuwe auto kiezen ..
Ik voelde veel weerstand, na 7 jaar Volvo V50. Mensen die me kennen weten dat ik zeer loyaal ben. Ja, ook aan auto’s. :)

Toen ik verder keek dan mijn weerstand, voelde ik een lichte opwinding, spanning om iets wat ik niet kende. Ik stelde me een hele hoop vragen : “Wat is dat eigenlijk, elektrisch rijden? Wat zijn de voor- en nadelen? Verlaag ik hiermee mijn eigen voetafdruk? Is het wel zo ecologisch als er gezegd wordt? 

Vele vragen werden beantwoord door Mario van EcoPuur, die super gepassioneerd alles naast elkaar zette. Toen ik alle info had, voelde ik naast mijn loyaliteit ook dat ik een gewoontebeestje ben.

Bewust ben ik gegaan voor een elektrische auto, zonder zelfs een testrit te doen! Bewust van de mogelijke obstakels die ik in mijn hoofd ook op een rijtje had gezet, bewust van mijn loyaliteit, bewust dat ik wel meerdere keren zal zweten als ik het metertje slinkt, bewust dat ik met mijn warhoofd misschien wel eens zal vergeten laden, ...

We zijn nu ongeveer 3 weken verder en ik heb al gezweet, heb al alle clichés bevestigd... maar ik ben fan – het is een zalige auto! De eerste 2 minuten was ik al verkocht. De stilte waarmee hij door het landschap glijdt, het gemak van rijden, de rust die hij uitstraalt bij het rijden, hij heeft een flow waar andere wagens niet aan kunnen tippen.

Hij doet me bewuster in het verkeer aanwezig zijn, hij vertraagt mijn systeem en rijstijl. Het is gewoon anders rijden, bewuster rijden, ecologisch rijden, je voetafdruk verlagen ...

Ik kan het iedereen aanraden!

Gerlinde
 

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen