EcoPuur - mobiliteit en energiemanagement... een groen huwelijk

EcoPuur - mobiliteit en energiemanagement... een groen huwelijk

Ecopuur is al meerdere jaren een ontzorgende referentie in de wereld van energietechnieken.

Vandaag wordt hier opnieuw een dimensie aan toegevoegd. 4 dubbele laadstations werden toegevoegd aan onze reeds bestaande laadinfrastructuur (1 dubbele laadpaal).

In de eerste plaats is dit natuurlijk om de groene golf van elektrische wagens te kunnen voeden van stroom.

Maar het gaat verder dan dat

Gezien Ecopuur steeds kijkt naar de dingen met een “energiebril op”, zien wij in deze installatie potentieel om veel verder te gaan dan puur laden… We zijn bijvoorbeeld van plan om de opbrengsten van onze (vrij uit-de-kluiten-gewassen) zonnepanelen-installatie, maximaal in te zetten voor de elektrische wagens. Daarom hebben we dan ook gekozen voor de slimme laadpalen van Powerdale, die ineens ook de EMS (Energy Management System) sturingsmodule voor het aansturen van het laden zal leveren.

Op deze wijze zal de TCO (Total Cost of Ownership) van de elektrische wagen nog verder dalen (door het laden op gratis groene stroom) maar zal ook het rendement van de zonnepanelen op ons dak stijgen (door meer rechtsreeks verbruik, en dus minder injectie). Bovendien zullen we op zonnige dagen meer vermogen naar de elektrische wagens (nu reeds 6 in totaal) kunnen sturen, zodat ze sneller volgeladen worden.

EcoPuur meent dat een geïntegreerde blik op elektromobiliteit en zonne-energie mee het probleem van zowel luchtemissies, alsook het probleem van de netstabiliteit kan oplossen.

EV4PV dus!

Meer info? Contacteer ons gerust!

 


- 4 dubbele laadstations werden geplaatst aan het EcoPuur-gebouw

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen