BEN-woningen: de huizen van de toekomst

Strenge normen

Wie gaat bouwen, heeft ongetwijfeld al gehoord van de BEN-woning. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal, wat wil zeggen dat de woning bijna geen energie verbruikt. Een BEN-woning heeft een E-peil van E20 of lager. Allerlei aspecten, zoals isolatie, luchtdichtheid, ventilatie, duurzame energie, worden in rekening gebracht.

Wie vandaag een nieuwe woning bouwt, werkt best naar deze nieuwe normen. Een E-peil van E20 of lager wordt immers verplicht vanaf januari 2021.

          BEN-woning bouwen Ecopuur

Investeren voor de toekomst

Een BEN-woning hoeft niet meer te kosten dan een normale woning. Als je je woning vandaag al zo energiezuinig mogelijk bouwt dan verdien je die investering terug in de toekomst.

Door het beperken van de warmtevraag van je woning, zal je energiefactuur een pak minder zwaar doorwegen. Wie z’n eigen energie kan opwekken is bovendien minder afhankelijk van stijgende energieprijzen. Ook tal van energiesubsidies maken deze investering een pak aantrekkelijker.
 

Hoe pak je dat nu aan?

Combineer een doorgedreven isolatie met duurzame energietechnieken zoals een warmtepomp, zonnepanelen, balansventilatie of een zonneboiler. Je woning heeft dankzij een goede isolatie een lagere warmtevraag en met behulp van energietechnieken bouw je een aandeel hernieuwbare energie in. Zo wordt het verwarmen van je woning en je sanitair water zo rendabel mogelijk.


Ecopuur als totaalaannemer

Wil je een energiezuinige woning? Klop dan zeker aan bij EcoPuur.

Hedendaagse woningen moeten niet alleen energiezuiniger gebouwd worden, ook de technieken worden steeds gesoftisticeerder. Hoe meer systemen en technieken je in je woning voorziet, hoe complexer de installatie. De technieken moeten immers goed op mekaar afgestemd worden.

Het coördineren van al deze technieken is geen eenvoudige opgave en vergt toch wel wat inzicht in wat bepaalde technieken kunnen en niet kunnen. Daarom is het ook een groot voordeel om al deze werken en installaties te laten uitvoeren door één aannemer, in samenspraak met je projectleider.

Als bouwheer kom je niet voor bouwtechnische of budgettaire verrassingen te staan. Bovendien krijg je een uitgekiend en precies op elkaar afgesteld energiesysteem, dat je optimaal laat besparen, stabiel draait en je heel veel comfort biedt.

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Kom eens langs met je plannen en luister vrijblijvend naar ons advies.


MAAK EEN AFSPRAAK

Contacteer ons